Persoonlijke kaasproblemen

Persoonlijke kaasproblemen

5 februari 2021 0 Door Sarah

Afgelopen kerst had ik een probleem. Ik ben nooit goed geweest met cadeautjes en dus graveer ik vaak naar simpele cadeaus die iedereen tof vind. Het was zo dat sinds vorige zomer mijn broertje en zijn toenmalige vriendin getrouwd waren. Ze hadden een grote ceremonie bij kasteel de Haar in Utrecht. Het is een geweldig gezicht om ze daar zo gelukkig samen te zien. De locatie is geweldig en ik had zelf geen betere kunnen kiezen. Ik was zijn beste man en dat betekende dat ik hem de ring moest overdragen. Het was allemaal heel mooi, maar ik moet bekennen dat na die dag ik geen steek wijzer was geworden over zijn bruid. Ik wist dat hij haar in Rotterdam had ontmoet in het makelaarsbureau waar hij al sinds zijn eerste stage werkte, maar meer niet. Oke, ik lieg, ik weet een ding over het meisje en dat is dat ze van kaas houdt. Het klinkt heel sneu maar ik had de eerste jaren van hun relatie weinig interesse in haar getoond en durfde het na zoveel jaar niet meer aan haar te vragen. Als een resultaat wist ik niets van het meisje af. 

Het probleem

Nu zou je misschien zeggen dat het niets uitmaakt. Veel grote families weten weinig van elkaar af. Dit is waar maar mijn broertje en ik hebben verder ook geen neven en nichten. We hebben eigenlijk alleen elkaar en ik weet niets van zijn vrouw af. Dat vind ik raar, maar ik zou niet weten hoe je dat op moet lossen. Het enige wat ik kon doen is een stuk kaas kopen, want ik wist wel van alle kaassoorten dat ze daar gek op is. Het probleem is echter dat ik sterk lactose intolerant ben. Dit betekent dat ik zelfs niet eens in een kaaswinkel kan komen. Zelfs op de markt is het zo erg dat ik soms spontaan omval als ik een walm kaas lucht inadem. Ik krijg spontaan een uitslag over mijn gezicht en wordt zwak bij de knieen. 

Het alternatief

Hoe los je zoiets op? Ik wilde namelijk wel kaas voor haar halen omdat ik ervan overtuigd was dat ze het heel knap zou vinden als een lactose intolerante knaap zoals ik dat voor haar wist te bemachtigen. Misschien zou dat die jaren terugnemen waarin ik weinig tot niets aan haar heb gevraagd. Daarom koos ik ervoor om tijdens kerst een rookkaas kopen en naar het nieuwe adres van mijn broertje en zijn vrouw te sturen. Dit deed ik zonder de kaas zelf beet te hebben, via een online kaaswinkel. Mocht u ook last hebben van een soortgelijke aandoening dan adviseer ik u zeer om ook eenzelfde methode toe te passen. Geen uitslag en wel blije mensen!