Beste manier van verzenden

Beste manier van verzenden

17 december 2020 0 Door Sarah

Iedereen verstuurt wel eens wat via de post. Het kan vrij duur zijn en het is soms ook een beetje onlogisch. Om er zeker van te zijn dat de beste en goedkoopste opties gekozen worden bij elk pakje dat verzonden wordt, staan hier tips om te volgen.

Tip 1: een passende doos

Het belangrijkste om te doen is waarschijnlijk wel om de goederen in een passende verpakking te doen. Overige ruimte is een nadeel om twee redenen. Allereerst gaat de inhoud schuiven, waardoor het eventueel stuk kan gaan. Ten tweede maakt het de zending duurder dan nodig is, en ook nog eens minder duurzaam. Om een passende doos te vinden, moet er gelet worden op de grootte van het pakketje, het gewicht en hoe het verzonden gaat worden. Natuurlijk is het ook belangrijk wat er verzonden gaat worden. Heb je producten zoals posters, kaarten of affiches? Dan zijn kartonnen kokers zeker de weg om te nemen. De verschillende kokerdozen zijn perfect om de goederen veilig op te bergen. Voor producten die wel plat, kwetsbaar en aan de zwaardere kant zijn, is een brievenbusdoos wat je het best kan doen. Voor lichte pakketjes zijn beschermde enveloppen het makkelijkst in gebruik.

Tip 2: overtollige ruimte opvullen

Het zal niet altijd lukken om een perfect passende doos te vinden. Er zal dus in de meeste pakketjes wat overtollige ruimte ontstaan. Deze zijn niet zo fijn, zoals al eerder vernoemd. Er zijn meerdere manieren om de ruimte op te vullen, maar hier zullen er drie genoemd worden. Hergebruikt papier is waarschijnlijk de beste route om te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan proppen papier, eierdozen of wc- rollen. Dit weegt vrijwel niks en zal dus niet meehelpen om het gewicht van het pakketje zwaarder te maken. Daarop komt ook nog dat dit dingen zijn die iedereen wel in huis heeft. De tweede optie is luchtkussens. Deze worden vooral gezien bij professionelere pakketten, waardoor jouw pakket er meteen ook iets professioneler uitziet. Luchtkussens zijn erg licht, maar kunnen zich iets minder vormen naar het pakketje. Als laatst zijn er schuimzakken. Schuimzakken bevatten PUR- schuim, wat zich perfect aan de vorm van de doos vormt. Het is bestendig en dempt schokken erg goed. Het is wel iets minder goed voor het milieu en kan moeilijker te vinden zijn.

Tip 3: versturen

Wanneer het pakje stevig in de doos zit, kan het verstuurd worden! Dit kan toch wel duur uitvallen, dus deze tip is eigenlijk de vraag, ‘is het pakketje wel nodig?’. Het kan soms goedkoper en handiger zijn om twee kleinere pakketjes te versturen dan één groter pakket. Twee pakketten is natuurlijk wel dubbel zo veel verzendkosten, maar in sommige gevallen maakt dit niet zoveel uit. Het is altijd handig om de verschillende manieren van verzenden te overwegen voordat het pakketje in elkaar wordt gezet. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de ontvanger dichtbij genoeg woont dat het pakket fysiek afgegeven kan worden. Dan zitten er helemaal geen kosten aan vast!