Container huren: gemak dient de mens

Container huren: gemak dient de mens

28 maart 2019 0 Door Sarah

Gemak dient de mens. Daar geloof ik echt in. Ik heb er een hekel aan als zaken me veel tijd kosten om te regelen. Vaak denk ik dan: dat moet toch makkelijker kunnen. Van bureaucratische rompslomp word ik erg geïrriteerd, net als de rest van Nederland. Van onnodige regeltjes word ik zeer kribbig. Kortom, hoe makkelijker ik dingen kan regelen, hoe liever. Dat gold vooral in de tijd dat ik ging verhuizen. Dan moet je dus heel veel regelen. Het huis moest helemaal leeg en gestript achterblijven. Daarnaast wilde ik ook veel wegdoen want het was tijd voor een heel nieuw bestaan met nieuwe spulletjes. Ik had geen idee hoe ik dat allemaal ging aanpakken. Maar een vriendin zei: ‘Je moet een container huren.’ En dat deed ik dus.

Container huren: makkelijk geregeld

Mijn vriendin had natuurlijk gelijk. Al had ik dat in eerste instantie niet zo door. Ik was eerst van plan een aanhangwagen te huren en talloze malen op en neer te rijden naar het afvaldepot. Zo had ik dat vroeger ook wel eens gedaan. Het kost veel tijd, maar ja, dat hoort nu eenmaal bij een verhuizing. Mijn vriendin vond dit allemaal grote onzin. Zij had ervaring met een container huren. Het ging snel, makkelijk en je had er geen omkijken na. ‘Dat is toch wat je wil?’ vroeg ze. Ja, natuurlijk. Dus ik ging maar eens online opzoek naar het verhaal achter het huren van een container. Al snel was ik overtuigd. Het leek me inderdaad heel erg makkelijk. En dat was het ook. Binnen de kortste keren stond de container voor mijn huis. Dat mag namelijk; een container mag op een parkeerplaats staan tenzij er natuurlijk bepaalde regels gelden voor parkeren in jouw wijk zoals betaald parkeren. Het enige wat ik nog hoefde te doen was afval erin gooien.

Goed geïnformeerd

De verhuurder had me goed geïnformeerd want natuurlijk geldt ook bij het container huren dat je afval moet scheiden. Dus ik wist precies wat ik wel en niet mocht doen. Je kunt containers huren voor allerlei soorten afval, als je het maar van te voren aangeeft. Nou, het scheelde heel veel heen en weer gerij kan ik je melden. Ik heb heel veel tijd bespaard. En toen de container vol was kwam de verhuurder hem ophalen en weg was mijn troep. Ideaal. Weer iets ontdekt dat mijn leven een stuk makkelijker maakt want zoals ik al zei: gemak dient de mens.