De beste tips bij het renoveren of verbouwen van je woning

De beste tips bij het renoveren of verbouwen van je woning

14 juni 2022 0 Door Sarah

Ga je binnenkort je huis verbouwen of renoveren? Dan kan dit een flinke klus zijn die leidt tot een mooi resultaat, maar die ook wat ongemakken met zich mee kan brengen. Wil jij zo snel mogelijk klaar zijn met je verbouwing of renovatie om zo te kunnen genieten van een mooi eindresultaat? Lees dan snel verder voor de beste tips die je helpen dit te bereiken.

Werk met professionals 

Het verbouwen of renoveren van je woning is een groot project waarbij een fout niet alleen snel gemaakt is, maar ook kan leiden tot vervelende situaties, zoals een lekkage. Waar het met oog op de financiën misschien verleidelijk kan zijn om zelf te gaan klussen, blijkt vaak juist het omgekeerde. Werk daarom altijd met vakmensen voor de belangrijkste onderdelen van de klus. Zo ben je zeker van het best mogelijke resultaat en voorkom je vervelende situaties door fouten. 

Stel een budgetplan op

Voordat je aan de verbouwing of renovatie begint, is het belangrijk dat alle betrokken partijen goed op de hoogte zijn van het budget. Maak dan ook een duidelijk plan met al je wensen, eisen en voorkeuren en maak – samen met de betrokken professionals – een budget. Let op dat je niet je volledige beschikbare budget hanteert. Zo heb je, als er zich onvoorziene kosten voordoen, altijd nog ruimte om deze kosten te dekken.

Maak duidelijke afspraken 

Een renovatie of verbouwing is een tijdrovend proces dat zorgt voor veel lawaai, troep en stof. Daardoor kan het tijdelijk oncomfortabel zijn om in je eigen woning te verblijven. Maak dan ook afspraken met de betrokken partijen over het altijd schoonhouden van één specifieke ruimte in de woning, zodat je je hier even kunt terugtrekken. Ook kun je afspraken maken met familie en vrienden om een nachtje ergens anders te slapen of even ergens te kunnen douchen.

Bereid je goed voor 

Door je goed voor te bereiden, voorkom je vertraging tijdens de klus. Zorg er dan ook voor dat alle benodigde materialen, gereedschappen en schoonmaakproducten thuis aanwezig zijn. Vergeet ook niet te denken aan hoe je omgaat met het ontstane afval. Vaak komt er bij een verbouwing of renovatie meer afval kijken dan je denkt. Het kan dan ook slim zijn om een grote, 3 kuub container te huren. Dat gaat makkelijker dan je denkt; Google bijvoorbeeld eens op de term goedkope afvalcontainer huren. Vaak wordt de container voor je geplaatst, het storten van het afval voor je geregeld en de container gereinigd. Zo heb je daar in ieder geval geen omkijken naar.