Vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land

20 juni 2019 0 Door Sarah

De zomervakantie staat alweer bijna voor de deur en dat betekent dat menig Nederlander er binnenkort weer even lekker op uit trekt. Heerlijk met het vliegtuig of de auto een of een paar weken naar de zon. Toch zien we dat er ook veel Nederlands ervoor kiezen om hun vakantie heerlijk in eigen land door te brengen en waarom ook niet? In Nederland hebben we in principe ook alles wat ze in het buitenland hebben. We hebben campings, zon, zee, strand, cultuur en het allerfijnste je bent gewoon heerlijk dicht bij huis.

Bakken op het strand of genieten van de natuur

Steeds meer Nederlanders kiezen er voor om in Nederland op vakantie te gaan en waarom ook niet. Zoals ik net al benoemde heeft Nederland eigenlijk ook alles wat het buitenland te bieden heeft. En of je nu op zoek bent naar een strand vakantie of een prachtige camping midden in de natuur, ook dat vind je hier. Vooral met de camper of caravan vertrekken veel mensen richting de Veluwe of de achterhoek terwijl mensen uit de achterhoek of de Veluwe er massaal voor kiezen om richting de randstad te reizen. Je hebt natuurlijk pas echt een vakantie gevoel als je even niet thuis bent. Even weg uit je vertrouwde omgeving, even iets anders. Vaak doet vakantie je toch ook wel weer beseffen hoe fijn we het thuis eigenlijk wel niet hebben.

Wat kan je allemaal meenemen?

Wanneer je met het vliegtuig reis zit je toch vaak aan die ene koffer met bagage die maar max. 20 kilo mag wegen. Zeker voor de dames onder ons toch nog best een uitdaging. Ga je op vakantie in eigen land dan kun je gelukkig vaak als iets meer meenemen. Dingen die je eigenlijk nooit zou meenemen naar het buitenland. Zo kun je bijvoorbeeld perfect jullie nieuwe e-bikes meenemen om lekker even uit te testen op de Veluwe. E-bikes hoeven daarnaast niet in de auto of camper maar kunnen net als normale fietsen in het rek achter de auto worden bevestigd. Dit scheelt weer ruimte zodat er nog andere spullen meekunnen. Zoals je laptop bijvoorbeeld. Met je laptop zorg je ervoor dat jullie ’s avonds nog even heerlijk kunnen netflixen. Al met al brengt vakantie in eigen land gewoon een hoop voordelen met zich mee.

En waar gaat jouw vakantie dit jaar naar toe? Naar het buitenland of blijven je toch net al vele andere Nederlanders gezellig in eigen land?