Geef jouw online marketing werk uit handen.

Geef jouw online marketing werk uit handen.

6 juli 2021 0 Door Sarah

Veel bedrijven hebben het zwaar gehad tijdens de pandemie. Laten we daarom ook maar hopen dat er niet nog een grote golf komt. Ik denk dat de meeste bedrijven genoeg hebben gehad van het thuiswerken. Ondertussen zien we ook dat bedrijven steeds meer gaan investeren in marketing. Dat is heel goed nieuws voor de lokale marketing bedrijven. Ik denk dat deze namelijk hele harde klappen hebben gekregen tijdens de pandemie. Haast geen enkel bedrijf was nog bereid om geld te steken in marketing. Tijdens de pandemie werd al het marketingwerk voornamelijk binnenshuis gedaan. Maar de tijd is weer gekomen waarin wij andere bureaus inhuren en SEO teksten laten schrijven. Dit is namelijk ontzettend veel werk. Daarnaast moet eerst nog heel veel vooronderzoek worden gedaan in de vorm van een zoekwoorden onderzoek. Gelukkig zijn bedrijven weer bereid om dit werkt te laten doen door andere bureaus. Vandaag vertel ik wat meer over wat deze bureaus dan precies voor je doen.

 

Wat doet een online-marketingbureau precies?

Heel kort door de bocht gezegd huur je vaak een online-marketingbureau in om de zoekmachine advertenties te maken en om de zoekmachine optimalisatie uit te voeren. Vooral zoekmachine optimalisatie is een lastige lange klus. Zoekmachine optimalisatie begint vaak met een zoekwoorden onderzoek. In een zoekwoorden onderzoek wordt onderzoek gedaan naar de beste zoekwoorden voor uw bedrijf. Hierin wordt gekeken naar wat het relevantste is voor uw bedrijf maar ook waar voldoende zoekvolume opzit. Een zoekwoorden onderzoek kan heel lang duren. Als eenmaal de correcte zoekwoorden gevonden zijn wordt de website verbeterd om zo relevant mogelijk te zijn voor potentiële klanten. U kunt ook het bureau SEO teksten laten schrijven, deze kunnen geplaatst worden op externe websites die naar uw website linken. Dit heet linkbuilding en is een belangrijk onderdeel van SEO.

 

Zoekmachine advertenties

Naast linkbuilding, zoekwoorden onderzoeken, en het schrijven van content, kan een online-marketingbureau ook helpen met het maken van zoekmachine advertenties. Ook hier wordt vaak het resultaat van het zoekwoordenonderzoek voor gebruik. Een online-marketingbureau helpt bij het creëren en managen van zoekmachine advertenties. Zoekmachine advertenties zijn vaak extra opdrachten voor een online-marketingbureau, zoekmachine optimalisatie is een continu proces. Dat betekent dat u voor een lange tijd zal gaan samen werken met het bureau dat u heeft uitgekozen. Als eenmaal de fundering staat zal u vanzelf gaan zien hoeveel profijt u kunt hebben van een online-marketingbureau. Het is niet voor niets dat zo veel bedrijven hier al mee bezig zijn.