Het kopen en verkopen van pokemon kaarten

Het kopen en verkopen van pokemon kaarten

14 juni 2022 0 Door Sarah

De kans is erg klein dat je nog nooit van pokémon hebt gehoord. Het is een kaartspel dat al een aantal decennia geleden is uitgebracht en door de jaren heen in vrijwel ieder land wel is gespeeld. Niet alleen zijn er jaarlijks nieuwe collecties gemaakt met nieuwe pokemons, maar er zijn ook veel nieuwe spellen bij gekomen. Er zijn een hoop verschillende apparaten waar je zelf als pokemon trainer aan de slag kunt gaan. Het doel is natuurlijk om de beste trainer ooit te worden en alle andere mensen te verslaan.

 

De verzamelde pokemon kaarten

Er zijn miljoenen mensen opgegroeid met het verzamelen van pokémon kaarten. Ook is de kans vrij groot dat je, als je jonger dan 40 bent, wel eens een spel van pokémon hebt gespeeld op de Nintendo DS of de game boy. Naast de spellen die er zijn uitgebracht, zijn er ook pokémon series uitgezonden in bijna ieder land op de wereld. Veel mensen hebben de kaarten die vroeger verzameld zijn nog thuis liggen. Wanneer dit het geval is, is het misschien verstandig om hier nog eens een kijkje naar te nemen. Er zijn namelijk een hoop verschillende kaarten die nog voor een leuke prijs verkocht kunnen worden. Ook wanneer er niet veel bijzondere kaarten tussen zitten, kun je een grote hoeveelheid kaarten vaak snel kwijt. 

 

Verschillende soorten pokémon kaarten

Ondanks dat er kaarten zijn die voor miljoenen euro’s bij veilingen worden verkocht, is de kans dat er echt kaarten van waarde zitten niet zo groot. Wat de meeste kaarten bijzonder maakt is dat er nog maar weinig van in circulatie zijn. De eerste seizoenen zijn er een stuk minder kaarten uitgebracht. Dit komt doordat pokémon toen nog niet zo bekend was. Daarnaast werden de kaarten die er wel waren vaak weggegooid of beschadigd. Als je pas later bent begonnen met het sparen van kaarten, is de kans klein dat je er duizenden euro’s mee gaat verdienen. Toch kan je er zeker nog wat leuks aan over houden. Het kopen van pokémon kaarten kun je in een hoop verschillende winkels doen. Je kunt de kaarten bemachtigen door een pokemon box te kopen, maar er zijn ook kleinere pakketjes. De hoeveelheid pokemon kaarten die in een pakketje zit, is afhankelijk van de zeldzaamheid van het pakket. Wanneer je grotere boxen koopt, zul je natuurlijk ook meer kaarten krijgen. Zo kun jij straks al je vrienden verslaan en de beste trainer ooit worden.