Het verhalen van letselschade bij een ongeval

Het verhalen van letselschade bij een ongeval

29 april 2021 0 Door Sarah

We gaan er allemaal niet van uit, maar kan het toch zomaar voorkomen dat je betrokken raakt bij een ongeval. Zo gebeuren er dagelijks ingevallen in het verkeer, maar zijn er ook ongevallen tussen dier en mens, of ongevallen binnen het bedrijf die met nare gevolgen kunnen aflopen. Een ongeval kan nare gevolgen hebben, aangezien er ook sprake kan zijn van letselschade. In dit blog vertellen we je hier meer over hoe je letselschade kunt verhalen, hebben we het over een whiplash en vertellen we je meer over het werk van een letselschade advocaat!

Wat te doen bij een whiplash

Letselschade kan door verschillende oorzaken ontstaan en is iedere vorm van letselschade anders. En vorm van letselschade die helaas veel voorkomt, is een whiplash. Een whiplash ontstaat doordat het hoofd hard heen en weer wordt geslingerd. Zo kan dit natuurlijk gebeuren bij een ongeval waarbij je hard naar voren en naar achter gaat met het hoofd, maar kan een whiplash ook al ontstaan wanneer je een harde klap vanaf de zijkant krijgt. Een whiplash kan vele klachten en beperkingen geven, omdat je hierdoor zelfs arbeidsongeschikt verklaard zou kunnen worden. In de praktijk is het echter lastig om een whiplash te bewijzen, omdat het zogenaamd niet objectiveerbaar letsel betreft. 

Wanneer je alsnog je schade wilt verhalen en er zeker van bent dat er sprake is van een whiplash, kun je een letselschade advocaat inschakelen. Als slachtoffer van een ongeval met letselschade heb je hier recht op, waarna de letselschade advocaat je zal helpen met het verder afhandelen van de zaak.

Het inschakelen van een letselschade advocaat

Een letselschade advocaat heeft jarenlange ervaring op het gebied van het verhalen van letselschade, zo ook met een whiplash. Door de jarenlange ervaring weet de letselschade advocaat aan te tonen dat het om een whiplash gaat, waarna de advocaat zich zal inzetten om de hoogst mogelijke schadeclaims te realiseren. Kosten als ziekenhuisbezoek, vervoer en nog vele andere kosten zoals de niet gewerkte dagen zullen moeten worden vergoed en dient er een compensatie geregeld te worden, wat de letselschade advocaat op zich zal nemen. De letselschade advocaat gaat met verschillende partijen in gesprek en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, waar hij jou gedetailleerd over zal informeren. Overal in het land is het mogelijk om een letselschade advocaat in te schakelen, zoals een letselschade advocaat Uden, die ervoor zorgt dat alle zaken geregeld worden en jij je kunt focussen op het verdere herstel.