In verbinding met jezelf

In verbinding met jezelf

15 april 2020 0 Door Sarah

Het dagelijkse leven is vaak hard werken, stressvolle situaties overzien en dan heb je vaak nog meer ballen die je tegelijk omhoog moet houden. Het zit in de mens dat hij of zij op alle vlakken niet wilt falen en overal even hard zijn best voor wilt doen. In sommige gevallen is dit compleet onmogelijk. Het eerste wat je in dit geval zou moeten doen is de situatie accepteren. Ik herken het van mijzelf, dit is enorm lastig. Je wilt niet falen op dat ene vlak, maar door de stress kunnen ook andere dingen daar onder gaan lijden. Eindstand? Je maakt al je projecten voor 9/10 af en het is het allemaal net niet. Je had dus beter één projectje kunnen laten vallen, zodat je de overige projecten wel voor de volle 100% had kunnen afronden. Lastig? Zeker, mijn tip? Kom in verbinding met jezelf!

Mijn spirituele kant ontdekken

Wat mij enorm hielp om dingen los te laten en 100% focus te leggen op de meest belangrijke projecten, was het ontdekken van mijn spirituele kant. In de wereld van handlezen, paragnosten en mediums was ik eerder eigenlijk nooit echt geïnteresseerd. Toch kwam ik door mijn spirituele kant te ontdekken in verbinding met mijzelf. Ik besloot de gok te wagen en heb een spirituele mental coach benaderd. Ik wilde wel eens het naadje van de kous weten en hij heeft op een enorm fijne manier mij van alles uitgelegd. Het beeld dat ik eerst had, ietwat zweverig, werd eigenlijk gelijk ontkracht. Er was niks zweverigs aan, het was vooral een kwestie van jezelf leren kennen. Niet alleen leren kennen, maar jezelf ook flink tegenkomen. Mijn mental coach maakte mij gelijk duidelijk tegen welke dingen ik opliep en ook vooral waarom ik daar tegenop liep. De eerste sessies was ietwat confronterend, maar tegelijkertijd ook een eye-opener. 

Mentale en lichamelijke rust

Aan de hand van mijn mental coach heb ik mentale rust leren kennen. Die mentale rust zorgde er op zijn beurt ook weer voor dat mijn lichaam ook de nodige rust kreeg. Stressvolle situaties kan ik nu veel beter relativeren en de stress vreet mijn lichaam niet direct meer op. Ik kan het rustig een plaatsje geven en probeer uit die stress juist energie te halen. Een stressvolle situatie kun je als iets onwijs vervelends zien, maar je kan het ook omdraaien. Een stressvolle situatie kan ook een prachtige uitdaging zijn om uit je comfort zone te stappen en je te ontwikkelen. Ik ben om, volg jij dezelfde route?