Met stoepborden zorg je voor duidelijkheid

Met stoepborden zorg je voor duidelijkheid

30 december 2019 0 Door Sarah

Heb je een café? Dan wil je natuurlijk dat het winkelende publiek bij jou een kopje koffie, een stukje taart of misschien wel een borrel met borrelhapjes komt doen. Maar dan moet je wel zichtbaar zijn in het straatbeeld. Een klein café tussen grote winkels valt gewoon niet zo erg op. Stoepborden kunnen het verschil maken. Door deze handige, opklapbare borden kun je je aanbiedingen al op straat laten zien. Zo worden mensen uitgenodigd om toch vooral bij jouw café naar binnen te stappen en gebruik te maken van jouw aanbieding. Een kopje koffie voor weinig? Dat lokt de mensen wel naar binnen!

Stoepborden zijn ook handig op de markt

Sta jij met verse waren op de markt? Dan wil je graag dat je aan het eind van de dag met een lege auto naar huis kunt. Verse waar bederft snel als je het heen en weer moet meenemen. Door goed gebruik te maken van stoepborden, attendeer je mensen op jouw verse producten en bijzondere aanbiedingen. Doordat je een stoepbord zo'n beetje in het pad van de mensen zet, kunnen ze er niet omheen. Ze zullen jouw aanbieding lezen en er zeker iets mee doen. Best kans dat ze later nog terugkomen om jouw overheerlijke aardbeien, kaas of haring te komen halen.

Heb je een vergunning nodig voor een stoepbord?

In veruit de meeste gevallen niet. Het blijft echter altijd verstandig om even met de gemeente te overleggen wat wel en wat niet mag. Door goed overleg kweek je ook nog eens goodwill. Dat je buren een stoepbord hebben staan, wil niet altijd zeggen dat jij dat ook mag doen. Het zou jammer zijn als je een boete krijgt door iets dat je eigenlijk geld zou moeten opleveren.

Een stoepbord moet opvallen, maar niet echt in de weg staan

Mensen met rollators, in rolstoelen of mensen met minder zicht moeten gewoon hun weg kunnen vervolgen. Zonder halsbrekende capriolen te moeten uithalen om langs jouw stoepborden te kunnen gaan. Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over de plaats van je stoepbord. Zit je zaak op een hoek of staat er veel wind in je straat? Dan is het slim om je bord aan de onderkant wat te verzwaren. Zo zorg je ervoor dat het bord niet omwaait. Een omgewaaid bord is eigenlijk anti-reclame, en dat wil je natuurlijk niet. Ook is het onmogelijk om je bord de hele dag in de gaten te houden. Een ketting aan het bord en aan de gevel is dan een goede optie.