Backpacken, waar let je op?

Backpacken, waar let je op?

17 februari 2019 0 Door Sarah

Je hebt plannen gemaakt om voor een tijdje te gaan backpacken. Super spannend natuurlijk! Of je dit nou in je eentje doet of met een groepje, het blijft een spannend idee om naar een onbekend land te gaan en daar onvoorbereid rond te trekken. Waar je van tevoren wel goed over na moet denken is wat je allemaal meeneemt. En waar neem je het in mee? Een goede backpack natuurlijk! Hier een aantal tips om jou mentaal voor te bereiden op jouw backpack reis!

Wees niet bang

Het klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar wees niet bang! Je hebt hier je al lang genoeg op voorbereid en het is ontzettend knap van je om de stap uiteindelijk te nemen. Op het moment dat het vertrek steeds meer dichterbij komt is het logisch dat je spanningen krijgt. Maar onthoudt, spanningen zijn gezond. Een sprong in het diepe is eng, maar weet dat je er niet alleen in staat. Backpacken is tegenwoordig populair en er zijn ontzettend veel mensen die het doen. Laat het op je afkomen. Na al die voorbereidingen die je ervoor gedaan hebt, is het wel de moeite waard om het gewoon te proberen en te ondervinden of het iets voor jou is.

Reis langzaam

Als je in de mogelijkheid bent om langzaam te reizen, doen! Het komt ontzettend vaak voor dat er allerlei mustsees zijn in het gebied waar je bent en je gewoon een tijdnood komt. Je bent er misschien maar 1x in je leven en als je eenmaal bezig bent met de reis, zorg er dan ook voor dat je alle tijd neemt. Je kunt beter je tijd nemen voor elk land en gebied waar je komt, dan in de stress zitten dat je niet genoeg gezien ervan hebt. Daarom is een beetje voorbereiding doen van tevoren nooit verkeerd. Maar hou ook zeker tijd over voor onverwachte dingen.

Het kiezen van een backpack

En dan heb je misschien nog wel het belangrijkste onderdeel van je voorbereiding: een backpack. Hier vervoer je tenslotte dagelijks je spullen in en het is belangrijk dat deze van goede kwaliteit is. Osprey Backpacks staan bekend om hun goede kwaliteit en de vele ruimte. Buiten dat de kwaliteit goed moet zijn wat natuurlijk wel vanzelfsprekend is, moet de backpack ook goed op je rug zitten. Tijdens het passen van verschillende rugtassen is het draagcomfort een momentopname. Je moet goede research doen naar de backpack zelf. De Osprey Backpack hebben een uitgebreide omschrijving van de specificaties.