Zonder halsband hond is het uitlaten van je hond gevaarlijk

Zonder halsband hond is het uitlaten van je hond gevaarlijk

31 maart 2022 0 Door Sarah

Misschien laat jij je hond het liefst uit in een hondenlosloopgebied. Dat je hond lekker kan ravotten en spelen met de andere honden. Niet gehinderd door een halsband en een riem. Maar je kunt, waarschijnlijk, niet altijd maar terecht in dit gebied en zult ook met enige regelmaat je hond in de wijk moeten uitlaten. Al is het maar voor een kort rondje. Maar dan heb je dus wel een halsband hond nodig. En een riem. Een halsband hond kun je gewoon online bestellen. Maar let op: er zijn veel verschillende soorten en maten. 

Bestel je halsband hond online

Kies niet alleen de kleur van de halsband hond, maar kies ook de halsband hond die goed past bij de hond die je hebt. Je kunt voor iedere maat hond wel een halsband vinden. Ook voor je puppy! Want het is wel belangrijk dat je je hond vanaf de eerste dag dat je hem hebt aan de lijn leert lopen. Een goede halsband kan daar zeker aan bijdragen. Een puppy zal misschien even moeten wennen, maar zal al snel gewoon met je meelopen. Heb je een wat oudere hond, bijvoorbeeld uit een asiel? Dan kan het zijn dat deze hond nooit goed is opgevoed. Dat is dan aan jou. Je kunt dan, wellicht, het best een anti-trek halsband aanschaffen.

Nog een tip voor de opvoeding van je hond

Heeft je hond een minder goede start gehad en door omstandigheden veel tijd in een asiel doorgebracht? Dan kan het even wennen voor hem zijn dat hij nu één op één aandacht krijgt. In een asiel doen ze heus hun uiterste best, maar een asiel is geen thuis. Het kan dus zijn dat je hond het gewend is geraakt om zijn eten in een paar happen naar binnen  te werken. Dit kan slecht zijn voor zijn spijsvertering. Een anti-schrokbak kan daar verandering in aanbrengen. Ook deze bestel je gewoon online.

Lekker spelen is belangrijk

Heb je de mogelijkheid om in de tuin of op een speelveld voor honden met je hond te spelen? Doe dat dan vooral. Het is de manier voor je hond en jezelf om samen te spelen en elkaar nog beter te leren kennen. Je kunt online heel veel verschillende spellen kopen die je hond vast leuk zal vinden. Denk dan, bijvoorbeeld, aan een goede bal of een flink stuk touw. Het duurt niet lang meer voor het zomer is. Wist je dat er ook speciale waterspelletjes voor honden zijn?