Hoe maak je de mooiste vakantiefoto’s?

Hoe maak je de mooiste vakantiefoto’s?

15 april 2019 0 Door Sarah

De meeste mensen maken heel veel foto’s tijdens een vakantie. Dit doen we natuurlijk allemaal om de mooie plekken vast te leggen en foto’s zijn natuurlijk leuke herinneringen aan een vakantie. De kwaliteit van vakantiefoto’s is de laatste jaren natuurlijk flink toegenomen. De kwaliteit van camera’s is natuurlijk flink toegenomen. Waar in mijn jeugd maar de vraag of de foto’s in het fotorolletje gelukt zijn, kan je bij de meeste camera’s tegenwoordig gelijk het resultaat zien. Toch zie ik heel vaak vakantiefoto’s van matige kwaliteit. Het is echter helemaal niet zo moeilijk om de kwaliteit van je vakantiefoto’s te verbeteren en daarom zal ik de belangrijkste tips in deze blog bespreken.

Licht, licht en nog eens licht

Bij het maken van een foto draait alles om het juiste licht. Zorg ervoor dat wanneer je een foto maakt je met je rug naar de zon toe staat. Als je dit niet doet zal alles waar je een foto van wilt maken zichtbaar zijn aan de schaduwkant. Het kan zijn dat je een artistieke foto wilt maken met dit effect, maar als dat je doel niet is kan je beter niet tegen de zon in fotograferen. Als het echt niet anders kan, kan je proberen om je ISO waarde te wijzigen om de juiste foto te maken. Daarnaast zijn er ook twee happy hours van mooi licht in de natuur. Die zijn het uur nadat de zon is opgekomen en het uur voordat de zon ondergaat. Tijdens deze tijd is de zon niet zo fel waardoor de kleuren mooier op je foto naar voren komen.

Spiegelreflexcamera

Veel mensen maken vakantiefoto’s met de camera van de telefoon. Hoewel de kwaliteit van de camera’s van mobiele telefoons de laatste jaren sterk is verbeterd, is het nog niet in de buurt van een spiegelreflexcamera. Een spiegelreflexcamera maakt de prachtige foto’s die je in alle magazines ziet, maar het heeft wel als nadeel dat je het extra moet meenemen op je vakantie. Je zult dus een afweging moeten maken tussen comfort van reizen en het hebben van mooie foto’s. Voor mij is het heel duidelijk, ik ga voor mooie foto’s! Koop dus ook je eigen spiegelreflexcamera om professionele vakantiefoto’s te maken.

Wees geduldig

Soms zullen er mensen in je beeld lopen, maar iedereen weet dat de mooiste vakantiefoto’s zonder andere mensen in beeld lopen. Wacht dus af op het goede moment en maak dan je foto. Ook kan je soms iemand vragen of die even wilt wachten, de meeste andere toeristen begrijpen je en willen je wel helpen.