Wat maakt een huis tot een echt thuis?

Wat maakt een huis tot een echt thuis?

31 maart 2019 0 Door Sarah

Zijn het de gordijnen? Dat oude bankstel? Of misschien toch het mooie laminaat? Wat is het toch dat ons huis ons thuis maakt, heeft het van alles met het interieur te maken? Of gaat het toch echt meer om de herinneringen in en om het huis wat ons dat bekende gevoel geven van een echt warm thuis? Misschien is het antwoord voor jou wel heel anders dan dat het voor jouw buren is, maar iedereen heeft een antwoord, toch? Anders zouden we ons nooit ergens thuis voelen.

Hoe belangrijk is het interieur voor jou?

Je kunt er vast wel achter komen wat dit thuisgevoel voor jou betekent. Ben je bijvoorbeeld heel erg gesteld op het interieur? Dat zou natuurlijk kunnen, en dat maakt je heus niet materialistisch. Het kan zijn dat je er gewoon waarde aan hecht omdat het je een goed gevoel geeft. Daar is toch helemaal niets mis mee? Het zou best kunnen dat het de passende factor is dat voor jou je huis een thuis maakt. En misschien ook niet, er zijn natuurlijk nog andere redenen.
Laminaat

Misschien zijn het de herinneringen wel?

Als je al een bepaalde tijd in hetzelfde huis woont dan is het onvermijdelijk dat je er herinneringen van krijgt. Soms zijn de herinneringen goed, soms zijn deze slecht. Maar als ze overweldigend positief zijn, dan kan het best dat dit jouw huis een thuis maakt. Je denkt onbewust aan die mooie herinneringen als jij naar binnen stapt in jouw huis, of misschien geldt het zelfs wel voor de hele buurt. Waar zouden we zijn zonder onze herinneringen? Of deze nu in ons hoofd zitten of in de fotoalbums staan, het geeft ons een nostalgisch gevoel, en eventjes zijn we weer wie we waren toen deze gebeurtenissen plaatsnamen.

Of ten slot, de mensen

Als je altijd al alleen hebt gewoond dan wil dat nog niet zeggen dat mensen jouw herinneringen niet mooi kunnen maken. Denk maar eens na aan de leuke herinneringen die je hebt met vrienden of familie die bij jou op bezoek kwamen. Het hoeft niet zo te zijn dat je alleen maar aan mensen verbonden bent als je in hetzelfde huis woont, dat is natuurlijk onzin. Als iemand jou een fijne herinnering geeft, en jij koestert deze. Dan kan die je altijd maar bijblijven. Er is geen vaste reden waarom iemands huis zijn thuis is, het verschilt per persoon, en gelukkig maar, dat houdt het interessant. Zo lang je het maar fijn vindt op jouw plekje.