Last van de inflatie? Dit kun je doen om meer geld over te houden

Last van de inflatie? Dit kun je doen om meer geld over te houden

22 augustus 2022 0 Door Sarah

De inflatie raakt ons allemaal. Bij de ene is de impact van de inflatie groter dan bij de ander, maar iedereen merkt hier iets van. Door toedoen van de stijgende inflatie is het verstandig om wat bewuster met je geld om te gaan dan je voorheen deed. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, maar wel voor een grote groep Nederlanders. Het is voor hen gedurende het afgelopen jaar steeds moeilijker geworden om hun hoofd boven water te houden op financieel gebied. Daarom is het voor deze groep Nederlanders erg nuttig om eens te kijken wat zij kunnen doen om minder last te hebben van de inflatie die op dit moment ontzettend hoog is. 

 

Inflatie is de benaming voor het minder waard worden van geld. Het is normaal dat geld heel langzaam in waarde afneemt, maar dit moet niet te snel gaan. Normaal gesproken is er een inflatie van hoogstens enkele procenten, terwijl er nu een inflatie is van om en nabij de tien procent. Het is logisch dat dit erg vervelend is voor de mensen die gebruik maken van de euro. Bij veel mensen is hun loon namelijk niet hoger geworden, maar zijn alle uitgaven wel gestegen door toedoen van de inflatie. Gelukkig zijn er enkele maatregelen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je minder last hebt van de hoge inflatie van dit moment. 

 

Pak vaker de fiets in plaats van de auto

Het is aan jou om geld te besparen zodat je minder last hebt van de inflatie. De hoge inflatie wordt voor een relatief groot deel veroorzaakt door de hoge brandstofprijzen. Deze zijn ontzettend hard gestegen en veel mensen hebben hierdoor moeite met hun maandelijkse vaste en variabele lasten. Om weer wat meer ruimte in je budget te krijgen, kun je ervoor kiezen om je auto zo vaak mogelijk te laten staan. Dit bespaart je een hoop geld en je kunt op de meeste plekken erg makkelijk komen met een Gazelle elektrische fiets of een Cortina e bike. Het is dan ook zeker aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheden op het gebied van fietsen. 

 

Koop zo min mogelijk A-merken

In de supermarkt zijn vrijwel alle producten aanzienlijk duurder dan een jaar eerder. Dit merken mensen die vaak in een supermarkt komen direct. Als je merkt dat alles duurder aan het worden is en dat je hierdoor moeite begint te krijgen om alle producten die je nodig hebt te kunnen betalen, is het een goed idee om niet meer naar de A-merken te kijken, maar enkel voor B-merken te gaan.