Mijn ervaring met werken vanuit huis

Mijn ervaring met werken vanuit huis

28 maart 2020 0 Door Sarah

Door de crisis die op dit moment speelt in de wereld, werkt het grootste deel van het land thuis. Dit geldt ook voor mij. Ik heb nog nooit vanuit huis gewerkt, op een aantal dagen dat ik ziek was na. Dit is voor mij dus een hele nieuwe ervaring en ik denk dat dat voor veel mensen in Nederland geldt. In deze blog deel ik hoe ik de eerste twee weken thuis werken ervaren heb. Wie weet herken jij jezelf wel hierin terug!

Opstart problemen

De eerste paar dagen vond ik zeker niet makkelijk en ik kan met zekerheid zeggen dat dat ook voor mijn collega’s zo was. Het is heel anders om ineens niet meer elke dag naar kantoor te gaan en het duurt even voordat je je draai hebt gevonden. De eerste dag liep ik bijvoorbeeld tegen allerlei technische problemen aan. Ik wilde mijn laptop aansluiten aan mijn grote computerscherm, maar hier had ik natuurlijk helemaal niet de juiste spullen voor thuis. Zo had ik hiervoor een HDMI kabel nodig, maar dit had ik helemaal niet in huis. Gelukkig kon ik dit online bestellen en was het binnen een dag al bezorgd. Een ander technisch probleem waar we met mijn werk tegenaan liepen, was dat online meetings niet heel soepel verliepen. Het duurde even voordat wij ontdekt hadden welk platform hier het best voor werkte en iedereen een goed werkende verbinding had. 

Een vaste routine

Na de eerste drie turbulente dagen, ging het thuis werken al steeds iets beter. Ik begon een beetje een vaste routine te krijgen. De eerste dagen ben ik vaak van plek gewisseld, omdat ik maar geen fijne plek kon vinden waar ik lekker kon werken. Na drie dagen had ik eindelijk een fijn hoekje in het huis gevonden waar ik productief aan de slag kan gaan. Ook is het in mijn routine gekomen dat ik elke dag begin met een korte wandeling of workout. Hierdoor begin ik elke dag nu heel energiek en met een voldaan gevoel. 

Gewenning

Nu we twee weken verder zijn, ben ik eigenlijk heel tevreden met hoe ik het doe. Ik heb mijn draai helemaal gevonden en werk nu bijna net zo efficiënt thuis als op kantoor. Om eerlijk te zijn, vind ik mijn routine zelfs best wel fijn. Natuurlijk kijk ik er ook erg naar uit dat alles weer normaal is, maar voor nu gaat het best goed zo. Ik zal het in ieder geval nog een tijdje volhouden!