Zin in een nieuwe plant? Ga voor de Peperomia Obtusifolia

Zin in een nieuwe plant? Ga voor de Peperomia Obtusifolia

31 oktober 2021 0 Door Sarah

Van planten in huis kun je erg blij worden, maar ook erg verdrietig. Gaan jouw planten standaard dood zodra je ze maar durft aan te kijken of beginnen de bladeren te hangen als jij de kamer binnenkomt? Trek het je niet aan en ga op zoek naar planten die jou wel waarderen. Kies bijvoorbeeld voor de Peperomia Obtusifolia. Deze plant wordt ook wel "krokodillentranen" genoemd, dus dan hoef jij er alvast niet meer om te huilen. De Strelitzia Reginae is inmiddels zo'n beetje de meest bekende plant van Nederland en dat is niet voor niets. De Strelitzia Reginae is een sterke plant die jou niet zomaar in de steek zal laten.

Kies voor de Peperomia Obtusifolia voor een plant zonder gedoe

Het is altijd goed om je eens een klein beetje te verdiepen in de wereld van de planten. Nee, je hoeft heus geen plantkundige te worden, maar je moet wel even weten welke plant goed met jouw leven samengaat. De kans is heel groot dat je dan uitkomt op de Peperomia Obtusifolia. Deze plant is gemakkelijk in onderhoud, een drupje water op z'n tijd is genoeg en je kunt deze werkelijk overal in huis kwijt. Denk je dat de plant minder mooi wordt aan één kant? Dan draai je 'm gewoon even om. Dan krijgt de andere kant weer wat schaduw of juist zonlicht. Echt. Meer hoef je niet te doen.

Hoe kies ik de juiste pot voor bij de plant?

Heb jij ook een schuurtje of berghok vol potten staan die je nooit meer gaat gebruiken omdat je nu eenmaal geen timmermansoog hebt en dus altijd feilloos de verkeerde potmaat weet te kiezen? Breng de hele handel gewoon naar de kringloop, dan zijn ze bij jou uit het zicht. Voortaan bestel jij je planten, zoals de Peperomia Obtusifolia, gewoon online en bestel je er direct een pot bij. De suggesties vind je gewoon op de pagina bij de plant. Je weet dus dat het past!

Beken kleur in huis!

Een Peperomia Obtusifolia is een mooie plant, maar hevig bloeiende bloemen mag je er niet van verwachten. Het is dus wel zo leuk als je dan op een andere manier wat kleur in je huis weet te krijgen. Bijvoorbeeld door een muur in een heftige kleur te schilderen of te behangen. Ook kun je, natuurlijk, behalve de Peperomia Obtusifolia gaan voor andere planten voor daarbij. Kies planten als de Helianthus Annuus met uitbundige gele bloemen en maak er een feestje van in je huiskamer!