Shortlease: een stap verder in ons flexibel werken verhaal

Shortlease: een stap verder in ons flexibel werken verhaal

20 juni 2021 0 Door Sarah

De werkcultuur in Nederland is steeds flexibeler geworden. Al enige tijd hebben veel bedrijven flexplekken. Dat betekent dat veel van ons in staat zijn om op verschillende plekken in een bedrijf te kunnen werken. De grootste ontwikkelingen zijn gekomen door de pandemie. Opeens moest heel Nederland vanuit huis werken. In eerste instantie vond iedereen dit best wel leuk, zeker omdat er eerst een soort taboe over thuiswerken heerste. Thuiswerkers werden namelijk eerst als lui gezien. Als je graag thuis wilde werken dan was je lui. Thuis zou iedereen zich ook veel minder goed kunnen concentreren en daardoor minder werk kunnen verrichten. Die taboe is ondertussen wel weggegaan. Onderzoek wees ook uit dat wij eigenlijk meer werk verrichten vanuit huis. Met al die flexibelere vormen van werken komen ook flexibelere vormen van leasen. Zo bestaat er namelijk nu ook shortlease zakelijk en shortlease privé. Deze vormen van shortlease zijn perfect geschikt voor de flexibele werknemer en werkgever.

 

Wat is shortlease zakelijk?

Wat houdt shortlease eigenlijk in? Bij een normaal leasecontract spreek je af dat jij als bedrijf of particulier voor een lange termijn een auto gaat huren van een leverancier. De termijnen hiervan zijn redelijk lang, zo moet je vaak minimaal een aantal maanden de auto leasen. Shortlease zakelijk is uitermate geschikt voor de werkgever die wel een auto nodig heeft, maar geen lang contract wil aangaan. Misschien dat er veel seizoen medewerkers worden aangenomen die een auto nodig hebben. Of misschien heeft een nieuwe medewerker wel een auto nodig maar weet de werkgever nog niet hoe hij of zij zal presteren. Shortlease zakelijk stelt een werkgever instaat om een auto te leasen voor een korte periode. Dit kan al vanaf 1 maand, en het contract is ook al vanaf 1 maand opzegbaar. Dat betekent dat de werkgever veel flexibeler gebruik kan maken van leaseauto’s zonder contracten voor een lange termijn aan te gaan.

 

Je kunt dit ook zelf doen!

Shortlease privé is voor de particulier ontzettend interessant. Met shortlease privé kunt u namelijk een auto voor een korte termijn voor uzelf leasen. Moet u de aankomende maand erg veel op pad? Dan kunt u met shortlease zakelijk voor slechts 1 maand een auto leasen. Vaak zijn de contracten per dag opzegbaar. Deze nieuwe diensten zoals shortlease privé en shortlease zakelijk stellen ons instaat om veel flexibeler te werken. En in een tijd waarin wij niet meer elke dag naar kantoor hoeven is dat superfijn. Zo kunt u gewoon vervoer hebben, en zit uw werkgever niet vast een enorme contracten.