Tips voor een kleine tuin

Tips voor een kleine tuin

28 februari 2019 0 Door Sarah

Een kleine tuin. Weinig onderhoud en lekker gemakkelijk. Maar aan de andere kant: je kan er niet heel veel in kwijt en er moet tactisch over na gedacht worden. Eigenlijk hoeft dit helemaal niet erg te zijn, zolang je een goede indeling hebt. Hier een aantal handige tips en trucs, over onder andere een Makita grasmaaier of een Gardena grasmaaier, hoe je een kleinere ruimte toch nog prachtig kunt indelen.

Simpel

Er is niets verkeerds aan simpel. Kies geen ingewikkelde vormen of bijzondere groottes. Met een klein oppervlakte is het belangrijk om te weten dat je niet te veel dingen in zo’n kleine ruimte moet proppen. Dat ziet er niet alleen chaotisch uit, maar is erg rommelig. Ook heeft dat dan uiteindelijk nog steeds veel onderhoud nodig terwijl dit onnodig is en alleen maar extra moeite kost. Het is handig om meer van dezelfde dingen aan te schaffen. Denk aan 3 dezelfde potten in dezelfde kleur. Het gebruik van dezelfde potten en dezelfde kleur zorgt voor een rustige look. Tip: kies voor rustige kleuren. Denk aan nude kleuren zoals lichtbruin, oudroze, gebroken wit, etc. Als je toch nog een beetje kleur wilt kan je de pasteltinten opzoeken.

Prioriteiten stellen

Met een kleinere ruimte kan het voorkomen dat je er niet alles in kwijt kunt wat je wens was. Daarom is het belangrijk om van tevoren prioriteiten te stellen. Heb je liever een groot grasveldje met veel bloemen en tuin accessoires? Of kies je toch voor een groter zitgedeelte en bouwt daaromheen planten en bloemen en verdere tuin accessoires? Wij raden de laatste optie aan! Een zitgedeelte staat centraal waardoor het makkelijk is om daaromheen te bouwen.

Hoogte

Het is goed om te weten dat hoogte werkt in een kleine tuin. Dit kan door een verhoogd terras aan te leggen, maar ook bomen en bijvoorbeeld een schutting kan goed werken! Als je alleen maar lage onderdelen in je tuin hebt valt het alleen maar op dat je een kleine tuin hebt.

Onderhoud

Met een kleine tuin moet je ervoor zorgen dat het niet een grote rommel is. Daarom is onderhoud ook een belangrijke tip. Heb je een grasveldje? Zorg dat je dit goed onderhoudt met de grasmaaier. Waar je de grasmaaier daarna opbergt is aan jou. Heb je de keus om dit in een garage te zetten is dit natuurlijk een goede optie. Ook kan je de grasmaaier in een hoekje van de tuin zetten met een zeil eroverheen. Het verbergen van overbodige dingen in je tuin met een zeil is natuurlijk altijd handig om de aandacht daarvan af te trekken.