Zomer in Nederland

Zomer in Nederland

22 augustus 2020 0 Door Sarah

Dit jaar verloopt anders dan we hadden gedacht. Dat geldt ook voor de zomer. En dat betekent dat we onze plannen soms wat aan moeten passen. Bijvoorbeeld als het gaat om de vakantie. Niet alles kan en veel dingen zijn ook niet helemaal veilig, daar moeten we dus op letten. Veel mensen blijven dan ook thuis dit jaar. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je geen leuke vakantie kan hebben. In deze blog geef ik je tips voor een zomer in Nederland. Lees je mee?

Dé hotspots die je gezien moet hebben

Nederland is een populair land als het gaat om het aantrekken van toeristen. Dat is niet gek, want ondanks dat ons land relatief klein is, is er hier een hoop te zien en te doen. Veel Hollanders komen nooit op die toeristische plekjes en dat terwijl ze vaak enorm interessant zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bezoekje aan het Rijksmuseum, onze prachtige eilandjes en de vele pretparken die ons land rijk is. Er is genoeg te doen om het een zomer uit te houden en in een land zo klein als dat van ons, ben je nooit ver van je plek van bestemming.

Geniet van het water

We worden ook wel het ‘waterland’ genoemd. Dat komt omdat we onder het zeeniveau liggen, zelf land gemaakt hebben en ook een uitgestrekte kust hebben. Genoeg plek dus om van het water te genieten als de temperaturen stijgen. Je kan aan het strand gaan liggen. Het is dan net of je aan de Costa ligt! Of misschien neem jij een duik in een rivier of bezoek je een waterpark in de buurt. Het vakantiegevoel kan zo nooit ver wegblijven.

Even er tussenuit

Maar het echte vakantiegevoel krijgen we meestal als we even weg zijn van huis. Kijk op het internet voor de beste hotelaanbiedingen zodat je er even echt tussenuit bent. Nederland heeft een enorm aanbod aan leuke hotelletjes zowel van grotere bedrijven als particuliere ondernemingen. Voor het weet, ben je toch een weekje op vakantie geweest. Zo, alsof er niets aan de hand is!

Veiligheid en mogelijkheden

Maar goed, we weten allemaal dat er wel wat aan de hand is en daar moet dan ook rekening mee gehouden worden. Wil je nu toch echt even naar het buitenland? Doe dan goed onderzoek naar wat wel en niet veilig is en wat de maatregelen zijn in het land van bestemming. Veiligheid gaat immers altijd voorop maar deze zomer nog meer dan anders.